2011. március 5., szombat

Szerecsen slafrokk

Ahány tojásból készítjük, annyiszor 5 dkg margarint, 5 dkg lisztet, 5 dkg porcukrot és 1 dkg kakaót veszünk hozzá.
A margarint habosra keverjük, majd egyenként adjuk hozzá a tojás sárgákat, a porcukrot, a kakaót, végül a keményre vert tojáshabot a liszttel felváltva könnyedén hozzávegyítjük.
Tepsibe öntjük és félig megsütjük.
A sütőből kivéve megkenjük barack lekvárral.
3-4 tojás fehérjéből kemény habot verünk, majd tojásonként 5 dkg porcukrot keverünk könnyedén hozzá.
Ezt a tésztán szépen elsimítjuk, majd közepes tűznél világosra sütjük.
Kihűlt állapotban, meleg vízbe mártott késsel kockákra szeleteljük és tetejét vaníliás cukorral meghintve tálaljuk.

"Így főzünk ma" 1960

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése