2011. március 3., csütörtök

Marináta (Erdélyi halétel)

Hozzávalók:

1 db 1.5 kg-os ponty
1 kg sárgarépa
1 dl olaj
2 dl paradicsomlé
2 dl bor
10 szem bors
1 késhegynyi majoránna
ízlés szerint só

Elkészítés:

A megtisztított, egészben hagyott hal belsejét majorannával meg sóval, külsejét csak sóval dörzsöljük be, és egy óráig állni hagyjuk.
Megforrósítjuk az olajat, és a halat mindkét oldalán átsütjük benne, majd az olajból kivéve félretesszük.
A visszamaradt olajban a karikákra vágott sárgarépát a szemes borssal meg a sóval megpároljuk, és úgy terítjük egy tűzálló tál vagy zománcos tepsi aljára, hogy ráfektethessük a halat.
A hal belsejébe is rakunk egy egy kevés párolt répát és leöntjük a bor meg a paradicsomlé keverékével, és a forró sütőben sütjük, míg alatta csak ízletes olaj marad, a vizes leve elpárolog.

"Régi és új ízek" 1982
F. Nagy Angéla

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése