2011. március 16., szerda

Polpetti

Hozzávalók:

164 kg disznóhús
1/4 vagy 1/2 kg libamáj, esetleg borjúmáj
7 dkg borjúhús
10 dkg nyers szalonna
10 dkg sajt
kb. 1 kg borjúhús
1 tojás
zsemlemorzsa, vaj, só, szerecsendió, bors

Elkészítés:

A disznóhúst, a borjúhúst megtisztítjuk, megmossuk, a májat szintén, és apróra vágjuk, majd finomra daráljuk a szalonnával együtt.
Hozzáadunk egymaroknyi reszelt sajtot, a tojást, kevés szerecsendiót, sót, borsot, és annyi zsemlemorzsát, amennyit felvesz.
A borjúhúst felszeleteljük, és megtöltjük a masszával, felgöngyöljük, és vajban megsütjük.

Lejtényi-Waldhauser, "Régi idők receptjei", 1983

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése