2012. május 14., hétfő

Házi babtorta (nagyon jó)


4 tojás sárgáját 22 deka cukorral jól kikeverünk, s hozzáadunk 20 deka puhára megfőtt, szitán áttört babot, 4 evőkanál világos morzsát, 1/2 csomag Váncza-vanilincukrot.
Zsírozott, lisztezett formát készítünk elő, s a fentihez még 4 tojás felvert habját keverve a formába öntjük, jó meleg sütőben sütjük.
Sütés után 3 részre vágjuk, és a lapokat gyengén rummal meglocsolva, ízlés szerinti ízzel kenjük, összeállítjuk.

Díszítése: 

1/2 deci tejszínhabból körül a szeleteknek megfelelő csókokat nyomunk.
Gyengén megszórjuk vanilincukorral.


Váncza Kincses Receptkönyv


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése