Vagy száz darab közép nagyságu diót áztassunk be hideg vizbe. Reggel és estére mindég friss vizet
öntsünk reá. De előbb kötőtüvel szurkáljuk össze a négy oldalát.
Három hétig áztatva szépen megbarnul
és elvesziti erős keserüségét.
Ekkor minden dióba szurjunk egy szegfüszeget egy darabka fahéjat egy kis
czitrom és narancs-héjat. Ha mind elkészitettük, főzzük fel kevés ideig vizben, de ügyeljünk nehogy igen
megpuhuljon vagy nagyon megránczosodjék. Szedjük ki a vizből és tegyük másfél kiló czukorból főzött
egészen sürü szirupba; ebben is főzzük fel kevéssé.
Befedve hagyjuk ugy egy éjjen át, azután a diót
rakjuk üvegbe és a levét süritsük addig, a mig méz formán fonódik. Ha ilyen a lé, öntsük az üvegben
lévő dióra s az üveget kössük be hólyaggal.
Forraljuk fel vizben s hagyjuk abban kihűlni; ugy tegyük el
télire.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése