2012. május 17., csütörtök

Rácponty Mészárosné módján


Egy szép, 1 kg körüli pontyot tisztíts meg, vedd ki a keserűfogát, sózd be kívül-belül, és ujjnyi közökkel vagdosd be mindkét oldalán. Amíg a sóban áll, tisztíts meg 1 kg burgonyát, egy szép szál petrezselymet, egy szál sárgarépát, egy kisebb zellert, és mindezt vágd fel vékony karikákra. Egy kisebb fej hagymát, egy jó csomó zöldpetrezselymet vágj meg apróra, keverd össze a zöldséggel, és sózd meg. Ezután egy nagyobb zománctepsit kenj ki egy tojásnyi zsírral, szórd bele a zöldséget, és tedd a sütőbe. Mérsékelt tűznél párold, amíg a burgonya félig megpuhult. Akkor tedd a halat a zöldségre ( a bevágásokat zsírozd meg jól), és süsd 10-15 percig. Majd vedd ki a tepsit, és hintsd be a halat kívül-belül paprikás liszttel. Önts rá 2 dl tejfölt, tedd vissza a sütőbe, és süsd szép pirosra.

Török Erzsébet: Mit főzzünk? / 1968

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése