Egy szép, 1 kg körüli pontyot tisztíts
meg, vedd ki a keserűfogát, sózd be kívül-belül, és ujjnyi közökkel vagdosd be
mindkét oldalán. Amíg a sóban áll, tisztíts meg 1 kg burgonyát, egy szép szál
petrezselymet, egy szál sárgarépát, egy kisebb zellert, és mindezt vágd fel
vékony karikákra. Egy kisebb fej hagymát, egy jó csomó zöldpetrezselymet vágj
meg apróra, keverd össze a zöldséggel, és sózd meg. Ezután egy nagyobb
zománctepsit kenj ki egy tojásnyi zsírral, szórd bele a zöldséget, és tedd a
sütőbe. Mérsékelt tűznél párold, amíg a burgonya félig megpuhult. Akkor tedd a
halat a zöldségre ( a bevágásokat zsírozd meg jól), és süsd 10-15 percig. Majd
vedd ki a tepsit, és hintsd be a halat kívül-belül paprikás liszttel. Önts rá 2 dl tejfölt, tedd vissza a
sütőbe, és süsd szép pirosra.
Török Erzsébet: Mit
főzzünk? / 1968
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése