10 deka vajjal deszkán
eldörzsölünk 20 deka liszttel kevert 1/2 csomag Váncza-sütőport, 10 deka
porcukrot és 3 tojás sárgáját. Egyenletesen kikent tepsibe nyomkodjuk a tésztát
félujjnyi vastagon, és azonnal megsütjük.
Sütés után a kihűlt tészta tetejére, még a tepsiben a következő cukros-habos édességet kenjük: 4 tojás fehérjét meleg fölött 25 deka cukorral kemény habbá verünk, majd hozzákeverünk 1 csomag Váncza-vanilincukrot, 5 deka őrölt, pörkölt mogyorót, 2 kávéskanál finom kakaót, vagy csokoládéreszeléket és 1 citrom reszelt héját.
A tésztát a bevonattal újra a már langyossá hűlt sütőbe tesszük és szárítjuk.
Kihűlés után éles késsel hosszú keskeny szeletekre vágjuk fel.
Sütés után a kihűlt tészta tetejére, még a tepsiben a következő cukros-habos édességet kenjük: 4 tojás fehérjét meleg fölött 25 deka cukorral kemény habbá verünk, majd hozzákeverünk 1 csomag Váncza-vanilincukrot, 5 deka őrölt, pörkölt mogyorót, 2 kávéskanál finom kakaót, vagy csokoládéreszeléket és 1 citrom reszelt héját.
A tésztát a bevonattal újra a már langyossá hűlt sütőbe tesszük és szárítjuk.
Kihűlés után éles késsel hosszú keskeny szeletekre vágjuk fel.
Váncza Kincses Receptkönyv
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése