2012. május 15., kedd

Zölddió cukorban

Júniusban, a még puha zöld diót szurkáld meg kötőtűvel, és áztasd hideg vízben 8-10 napig, naponta kétszer cserélve rajta a vizet.
10 nap múlva forró vízben főzd puhára, és tedd szitára, hogy lecsurogjon. Majd mérd meg a diót, és csinálj sűrű szirupot-1 kg gyümölcshöz- 80 dkg cukorból 2 dl vízzel, egy darabka fahéjjal és 8-10 szem szegfűszeggel.
Forrald fel benne a diót, és tedd félre másnapig.
Másnap forrald fel a szirupot dió nélkül, majd tedd bele a diót.
Harmadik nap tedd a diót üvegekbe, a szirupot forrald be jó sűrűre, öntsd a gyümölcsre, és lekötve tedd száraz gőzbe.

Török Erzsébet: Mit főzzünk?
1968

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése