2011. március 1., kedd

Főispántészta

Hozzávalók

Tészta:

14 dkg liszt
14 dkg vaj
5 tojás sárgája

Töltelék:

5 tojás fehérje
14 dkg mandula
14 dkg vaníliás cukor

Elkészítés:

A lisztet a vajjal és a tojások sárgájával jól összegyúrjuk, rúd alakúra formázzuk, és 20, dió nagyságú gombócot készítünk belőle.
A tésztát este készítjük;reggel minden gombócot levelestészta-vékonyra kinyújtunk.
Elkészítjük a tölteléket: 5 db tojásfehérjét a vaníliás cukorral és az apróra tört mandulával kemény habbá verjük, a tésztákat megtöltjük, 4 sarkát összefogjuk, és zsemleszínűre sütjük.

Lejtényi-Waldhauser: Régi idők receptjei, 1983

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése