Hozzávalók
Tészta:
14 dkg liszt
14 dkg vaj
5 tojás sárgája
Töltelék:
5 tojás fehérje
14 dkg mandula
14 dkg vaníliás cukor
Elkészítés:
A lisztet a vajjal és a tojások sárgájával jól összegyúrjuk, rúd alakúra formázzuk, és 20, dió nagyságú gombócot készítünk belőle.
A tésztát este készítjük;reggel minden gombócot levelestészta-vékonyra kinyújtunk.
Elkészítjük a tölteléket: 5 db tojásfehérjét a vaníliás cukorral és az apróra tört mandulával kemény habbá verjük, a tésztákat megtöltjük, 4 sarkát összefogjuk, és zsemleszínűre sütjük.
Lejtényi-Waldhauser: Régi idők receptjei, 1983
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése