Hozzávalók a tésztához:
40 dkg főtt, áttört burgonya
15 dkg liszt
1 tojás
1 kiskanálnyi zsír
só, törött bors
Töltelékhez:
30 dkg darált sonka
5 dkg füstölt szalonna
1 csokor petrezselyemzöld
1 dl tejföl (kb.)
só
Tetejére:
5 dkg vaj
3-4 evőkanálnyi zsemlemorzsa
Elkészítés:
Összegyúrjuk a tésztához valókat, és egy kizsírozott konyharuhára kb. egy cm vastagra téglalap alakra kinyújtjuk.
Megkenjük a sonka, a kockákra vágott szalonna, és a sóval, vagdalt petrezselyemmel ízesített tejföl keverékével, összegöngyöljük és a konyharuhába bekötjük.
Lobogó sós vízben kb. egy fél óráig főzzük, majd a ruhából kibontva, forró tálra fektetjük.
Tetejét vajban pirított zsemlemorzsával szórjuk be.
F.Nagy Angéla: "Régi és új ízek", 1984
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése