2011. március 6., vasárnap

Ökörszáj saláta

A jól megmosott és megtisztított ökörszájat (személyenként 12 dkg-ot) bő vízben puhára főzzük.
(A vízbe előzőleg vegyes zöldséget, egy fej hagymát és ízlés szerint sót teszünk.)
Ha jó puhára megfőtt, kihűtjük és papírvékonyságú, 5 cm-es hosszú szeletekre vágjuk.
Jó sok vöröshagymát karikára vágunk, ecetes vizet készítünk ízlés szerint, pici sóval és cukorral.
A páclé íze kellemes legyen, ne legyen túl savanyú.
Beletesszük a felvágott hagymát, és a felvágott ökörszájat. Jól összekeverjük és pár óráig hideg helyen hagyjuk állni.
Üvegtálon tálaljuk, - salátával díszítjük.
Tartármártást adunk hozzá.

"Így főzünk ma" 1960

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése