2011. április 10., vasárnap

Ponty kékre főzve

Mélyebb tálba úgy rakjuk bele a felvágott és megsózott halszeleteket, hogy bőrükkel lefelé legyenek.
Kevés ecetet öntünk a hal alá úgy, hogy az ecet lehetőleg csak a hal bőrét érje.
Ez az erős ecetben való áztatás kékíti meg a hal bőrét.
1-2 óra múlva a halról leöntjük az ecetet, felhígítjuk 3 dl vízzel, felforraljuk és leforrázzuk a halat.
Így hagyjuk teljesen kihűlni.
A kihűlt halszeleteket forrásban lévő sós vízbe tesszük és puhára főzzük, majd óvatosan szűrőlapáttal kiszedjük.
Tálra téve, forró olvasztott vajjal leöntjük.
Sós vízben főtt vajas, petrezselymes burgonyát adunk mellé, és tetszés szerinti mártással tálaljuk.

"Így főzünk ma", Brüklerné Buday Ella, 1960

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése