2011. április 13., szerda

Nelson-puding

A kivajazott pudingformát rétegenként kirakjuk 125 g babapiskótával, amelyet előzőleg vanília-likőrbe áztattunk, valamint összesen 125 g főtt mazsolával és cukorban eltett meggyel.
1/2 l tejet felfőzünk 125 g vaníliás cukorral.
4 tojássárgáját, 1 egész tojást és 1 evőkanál lisztet jól elkavarunk, feleresztjük a forró tejjel és azzal is jól elkavarjuk, majd a formába lerakott tésztára öntjük.
Egy órán át gőzben főzzük, azután kiborítjuk, és puncs - sodóval tálaljuk.

Puncs-sodó:

5 tojást habüstben elkeverünk 5 kanál porcukorral és 4 evőkanál rummal.
Feleresztjük 1/2 l forró tejjel, és tűzön sűrűre főzzük. Forrnia nem szabad!
A tűzről elvéve tovább verjük, amíg kihűl.

Mann Endre: "Sütemények és édességek", 1967

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése